היכן נמצאת הנשמה ?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/09/01 10:42 יג בתשרי התשסב

שאלה

מקום הנשמה בגופינו...

היכן בדיוק יושבת הנשמה???

תשובה

שלום רב,
שאלת היכן בדיוק יושבת הנשמה, אך צריך לדעת ש"יושבת" זה ביטוי ששייך למציאות גשמית שנמצאת תחת המקום והזמן, אך הנשמה , "חלק אלוה ממעל", היא מציאות רוחנית, כמו הבורא בעצמו. כל התייחסות אליה בהקשר של מקום אינה נכונה כי היא מייחסת ערכים גשמיים לדבר רוחני שאינו כבול להם. אמנם ישנם מדריגות ובחינות בנשמה, כגון: נפש, רוח ונשמה, אך לנו בעיני הבשר שלנו אין יכולת להבחין בהם וביניהם. עלינו רק לדעת שהנשמה היא זו שמחיה אותנו בכל רגע ורגע בעולם הזה .
תוכלי למצוא את ביאור הדברים יותר לעומק, וגם בהקשר יותר כללי בתשובה על 'תורה קדמה לעולם' בכתובת: https://www.kipa.co.il/noar/q.asp?id=1017.

בברכה
אילן, חברים מקשיבים