הדרכת כלות וטבילה במקוה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/07/03 15:40 ו בתמוז התשסג

שאלה

שלום רב

ראשית אני שמחה שיש גוף כמותכם ועל כך תבואו על הברכה.

שאלתי:

ביתי מתחתנת בעוד כשבועיים. נאמר לה כי עליה ללכת לקבל הדרכת כלות. האם זו חובה? למיטב זכרוני הוקדשה לכך תכנית טלביזיה והובהר שאין חובה כזו. התחושה שלי כאם לכלה, היא קשה. נדמה לי שלא כל הכלות חייבות בהדרכת כלות ועצם החובה לעשות זאת מצד גוף חיצוני מאוד מקוממת. ביתי הבכורה כ. בחרה בגלל הדברים הללו, לוותר על שירותי הרבנות והתחתנה בחו"ל. ביתי א. כששמעה על כך בנוסף לצורך בטבילה במקוה, ( מתחילה להצטער על ההחלטה שלה.

אז מה עושים?

תודה מראש

אמא של כלה יהודיה לכל דבר וענין

תשובה

שלום וברכה
חלק מתקנות הרבנות הראשית לישראל היא הדרכת כלות. בהדרכה זו הכלה לומדת גם מה המשמעות של הנישואין בהלכה, ומהן ההלכות המביאות אותה להקים בית בישראל בצורה המלאה והשלמה ביותר. ניתן לכאורה היה לוותר על הדרכה זו, אולם אז בדרך כלל החופה לא הייתה שלמה כהלכה. ועל כן הרבנות בצדק מכניסה את הדרכת הכלות כחלק בלתי נפרד מנישואין כדת משה וישראל.
ברם, את ההדרכה עצמה ניתן לקבל במקומות שונים. אנחנו ב'צהר' הקמנו מאגר מדריכות כלות ידעניות ובקיאות ומאירות פנים, ורואים הרבה ברכה בעמלנן. אני מציע כי תציעי לבתך להיפגש עם אחת מהן
כל טוב ומזל טוב