הדלקת נרות בחלון אטום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/01 03:52 כד בכסלו התשסב

שאלה

שלום רב

מצות נר חנוכה להניחו על חלון ביתו.

כאשר הזכוכית היא צבעונית, או מחוספסת ובני רשות הרבים/שכנים לא יראו את מספר הנרות אלא רק את יראו אור האם גם אז יש מצוה להניח על פתח ביתו. או שמא במצב כזה עדיף להניח ליד הדלת.

בברכת התורה

יעקב

תשובה

בס"ד
מצוות חנוכה המקורית על פתח ביתו אם הוא גר בקומה ראשונה ואם יש חצר על פתח חצרו מבחוץ.
אם אי אפשר - יניחנו על פתח חלונו מבחוץ אם אינו גבוה עשרים אמה. ואם אי אפשר יניחנו על פתח ביתו מבפנים כדי שיהיה מוקף במצוות או על שולחנו.

אם אי אפשר לראות את הנרות מהחלונות אבל אפשר לראות שהדליקו נרות חנוכה - זה בסדר. אבל מצוות יותר עפ פתח הבית מבחוץ כאמור לעיל.

חנוכה שמח