הדברה, טבעונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/03 05:40 ו בתמוז התשסג

שאלה

לרבני המכון שלום,

שמעתי לאחרונה שיש בירקות הנקיים משרצים בעיה של הדברת יתר. דבר ראשון שאמר רופא לבחורה שהיו לה בעיות קיבה, זה להפסיק לאכול ירקות של גוש קטיף.

האם המצב אכן כזה? מה חומרת הבעיה? באילו חומרים משתמשים שלא משתמשים בגידולים רגילים? האם יש\עתיד להיות בגוש קטיף קו ייצור לטבעונים?

תודה,

דני

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. הדברה ביולוגית יעילה לצורך גידול וכנגד חרקים אשר מזיקים לגידול. אין ההדברה הביולוגית מספיק יעילה בשביל לגדל ירקות עלים ללא חרקים.
ב. ישנן הרבה חברות מגדלות ירקות עלים ללא חרקים ואכן ישנן חברות שאינן מקפידות על החוקים בנושא הדברה ושאריות חוברי הדברה. חברת עלי קטיף חסל"ט מקפידה שלא יהיו שאריות חוברי הדברה, ואפשר להתקשר לחברה ולבקש תעודות המעידות על כך.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר מכון התורה והארץ: http://www.toraland.org.il