האם למדריכה מןתר לגעת בחניכים-בנים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/07/01 21:13 ג באב התשסא

שאלה

שלום!

אני מבינה ומקבלת בהשלמה מלאה את האיסור לגעת בבנים. השאלה שלי היא מאיזה גיל חל האיסור.

ז"א- האם אסור לי לגעת בבנים בני 9 ומעלה, או בני 13 ומעלה.

(זה די עקרוני לאור העובדה שאני מדריכה בבנ"ע)

תודה רבה

תשובה

שלום לך,
קיבלנו את שאלתך, ושמחנו לראות את הרצינות ואת הרצון להקפיד על ההלכה, בפרט בנושא חשוב כמו הצניעות.
באשר לשאלתך- יש להמנע ממגע בחניכים-בנים בכל גיל.
הקפדה על קיום הדבר חשוב במיוחד במקרה כמו שלך, כי את מהווה דמות חינוכית לכל החניכים והחניכות שצופים בך. אם יראו שאת מקפידה על ההלכה ושומרת על גדרי הצניעות, יקבע בנפשם ערכה של הצניעות ויקפידו גם הם . כל דבר שתקלי בו עלול לגרום אצלם להקל הרבה יותר ללא הבחנה בין מה שמותר למה שאסור ממש על פי דין, בין ביחס אלייך, בין ביחס לחניכות, ואף ביחס להלכה בכלל.
שתזכי להרבות קדושה בכל מעשייך
כל טוב
חברים מקשיבים