האם אני פועל בצורה לא מוסרית?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/11/99 00:00 טז בכסלו גתשסא

שאלה

שלום.

אני גבר חילוני אתאיסט. לאחרונה התחברתי מאוד עם אדם חרדי, ואני חושש שאני עושה לו עוול. רציתי להתייעץ עם אדם מתפיסת העולם שלו.

יוצא לנו לשוחח הרבה על ענייני דת - הלכה, פוסקים ורבנים, הגות יהודית וכיוצא באלה. לא כוויכוח, פשוט כשאני לצורך הדיון מקבל עלי את תנאי המשחק שלו.

לאחרונה הלכה והתחוורה לי המחשבבה שייתכן שהוא מנהל אתי את הדיונים האלה על סמך ההנחה שבסופו של דבר אחזור בתשובה, אף שהוא מכחיש שזו כוונתו. בשבילו, אנחנו מנהלים שיחה חשובה שהיא ברומו של עולם. בשבילי, זה רק שעשוע מחשבתי, כמו חידת היגיון.

האם עלי להבהיר לו שזה המצב? אם אעשה זאת, האם יהיה עליו להפסיק לנהל אתי את הדיון, שעלול רק "לתת נשק" בידי בשיחות מול אנשים דתיים? בקיצור, האם, בתפיסת עולם אמונית, מה שאני והוא עושים אינו ראוי?

אני מתנצל אם שאלתי נשמעת קנטרנית. לא זו כוונתי. האיש חבר שלי, ואם מה שהוא עושה מנוגד להלכה שחשובה לו, או שאני מעמיד אותו בלבטים אתיים קשים, הייתי רוצה לדעת.

תודה רבה, נחמן.

תשובה

שלום

תמיד טוב לאדם לשמוע עמדות התורה, שהמאור שבה מחזירו למוטב. אף אם אתה חושב שאינך מושפע.

אין חובה הלכתית לומר לחברך שאינך רוצה לחזור בתשובה. יש להניח שהוא מודע לאפשרות זו.

כל טוב