גמרא

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/12/01 12:58 כד בכסלו התשסב

שאלה

האם מותר לבנות ללמוד גמרא?!

תשובה

ב"ה,

שלום!

שאלתך צריכה להבחן בשני מעגלים. במעגל ההלכתי הצרוף אינני מוצא לאסור על בת ללמוד גמרא. כל מה שמצינו הוא שבנות לא מחוייבות ללמוד גמרא. אבל ודאי שאם הן רוצות ללמוד הן יכולות. אכן, מצינו ביטויים רבים הנוגעים ליחס שבין לימוד תורה לבין בנות אך אין לי ספק שגישה זו נובעת מגישה כללית אל הבנות ומקומן בחברה שבאותם ימים.
ברור, שיש שוני בין גברים לנשים ושוני זה צריך לבוא לידי ביטוי בצורת, סגנון ומטרות הלימוד.

זאת ועוד, אי אפשר לתת לבנות ללמוד פיזיקה כימיה ביולגיה, לשלבן במעגל העבודה בתפקידים הכי בכירים וכשמגיעים לתורה לומר שאין באפשרותן ללמוד, ולא תהא כהנת כפונדקאית.

יחד עם זאת, חשוב שהלימוד יבוא מתוך רצון פנימי ללמוד ולא מתוך שאיפה פמינסטית, מתוך רצון להיות "כמו הבנים". אין לי ספק שאם יתווסף לבית המדרש קול נשי, זך, טהור ועמוק. ימצא העולם נשכר.

בברכה,

שי