ג'ל בשיער

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/11/01 04:14 ו בכסלו התשסב

שאלה

האם מותר לשים ג'ל בשיער, מבחינה הלכתית בכלל?

והאם הג'ל חוצץ בתפילין?

תשובה

ב"ה

שלום לך,

למה מטרידה אותך מה אומרת ההלכה בענין?!
ונניח שהדבר מותר, האין הוא מבטא בעיה הלכתית מקיפה של הזדהות עם מי שמבטא היפך עולם התורה?!
האם אין כאן שאלה תרבותית, השתייכותית שיש בה ביטוי לכל הדבים מהם אנו רוצים להתרחק.

לשאול שאלה הלכתית בנושא מעין זה, דומה בעיני למי ששואל אם מותר לעשות ניתוח לב למי שכבר נהרג...
לא השאלה ההלכתית עומדת למבחן אלא השקפת העולם, ההשתייכות, ההזדהות, וכו'.

אני בטוח שהבנת מדברי שאין מקום לענות על השאלות ההלכתיות כי גם אם זה מותר, זה ממש אסור!!!

בברכה,

שי