גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/02/03 06:45 ד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

נושא השאלה שלי שונה מאלה שנשאלו כאן,אני בת 23 עליתי מאוקראינה לפני 12 שנה ארצה...שירתתי בצבא ,עכשיו אני לומדת באוניברסיטה.אבי יהודי ולאום של אמי לא מוגדר בגלל שנולדה בזמן השואה

1942 והמסמכים שלה אבדו בזמן המלחמה,בעקבות זאת גם הלאום שלי לא מוגדר (בת"ז) כתוב "ללא לאום" לאחרונה התחלתי להיתקרב יותר לדת ולהיתעניין...השאלה שלי היא,למה אני ניחשבת מבחינת הדת,האם אני צריכה לעבור גיור? איפה אפשר לקבל הדרכה ועזרה בנושא???

מתנצלת על ריבוי השאלות.

תודה רבה מראש...

תשובה

בס"ד

שלום לך ג'ניפר

על מנת להיות בעם ישראל צריך להיות שמירת יוחסין, דהיינו ההורים המולידים, ומכיוון שאצלך אין מידע על האם, וכמו כן זה היה ברוסיה שרובם אינם יהודים, על כן נראה שמעמדך האישי איננו כיהודיה גמורה, ולכן אם ברצונך באמת ובתמים להצטרף לעם היהודי לשמור תורה ומצוות, הרי שעליך לעבור תהליך גיור, שהוא כולל תחילה אולפן (כ-10 חדשים) שבו תלמדי את עיקרי תורה ומצוות ותקיימי את מצוות התורה. הפניה לאולפנים אלו תוכלי לעשות על ידי טלפון 026203752, 026582837. ולכקש הפנייה לאולפני גיור לפי אזור המגורים.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי