ברירת שומשום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/02 23:42 ב בכסלו התשסג

שאלה

לאחרונה ראיתי על שקיות שומשום שכתוב כי יש לברור אותם לפני השימוש. רציתי לשאול האם אכן יש לברור שומשום, ואם כן, מה יש לבדוק.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

בשומשום אכן יש לבדוק ולברור.
א. יש לבדוק שאין גרגרי השומשום דבוקים האחד לשני ושאין כורים המהווים סימן ואינדיקציה לחרקים.
ב. לאחר מכן יש לבדוק בדיקה מדגמית של 5% בין הגרגרים ולוודא שאין חרקים. (יצויין שבין הגרגרים נדיר יחסית למצוא ולכן אנו מסתפקים בבדיקה מדגמית לכך).
ג. לאחר מכן יש להכניס את השומשום בגיגית מים ולהציף במים לשפוך את המים ולחזור על פעולה זו פעמיים שלוש עד שיהיה נקי.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן