ברוקולי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/02/03 11:28 יז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

ידוע לי שבחסה ישנם חרקים שקשה לאדם לראות שנכנסים אל תוך העלהף שמיהו מיומן רואה מבחוץ ושטיפה במים חמים, חומץ לא יעזור ולכן מומלץ מאוד לקנות עלי קטיף. השאלה שלי מה עם ברוקלי וכרובית האם אני יכול לנקות אותם על ידי מים חמים וחומץ?

במקרה שלא אז מה לעשות, האם יש לעלי קטיף גם ברוקלי וכרובית?

אם קניתי חבילה שלא כתוב ללא תולעים מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. בעיית החרקים אינה רק בחסה אלא באותה מידה גם בברוקולי ובקרובית.
ב. החסה, הכרובית והברוקולי אינם אסורים כשלעצמם, אלא יש חובה לבדוק אותם לפני האכילה. כמובן שצריך לדעת איך לבדוק ויש לבדוק ולנקות אותם היטב.
ג.הבעיה בכרובית ובברוקולי היא שיש חרקים (טריפסים וכנימות עלה) מתחת לתפרחת. לכן כדי לנקות צריך לפרק את הפרחים לחלקים קטנים ובדוק אם החרקים אינם מתחת לפרחים, והשאלה אם "הצר שווה בנזק המלך".

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן