בינו לבינה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 08/11/01 19:09 כב בחשון התשסב

שאלה

יש לי 2 בעיות :

1) אני הרבה מאוד זמן עובר על הוצאת זרע לבטלה, אמנם קראתי והבנתי אך אני לא מצליח להפסיק עם זה, איך אפשר להפסיק.

2) יש לי בעיה שאני מתכתב עם בת איך אפשר להפסיק עם זה ולהפסיק לחשוב עליה ועל בנות בכלל.

תשובה

"אין התאוה נמצאת אלא בלב הפנוי מחכמה" (רמב"ם).

ככל שתהיה עסוק יותר בדברי תורה או בדברים העוסקים ביישובו של עולם, כך יקל עליך למעט בהרהורי עבירה ובתוצאותיהם.

מובן, שלהתכתב עם בנות זה מהדברים הבטלים והרי אמרו חז"ל ש"הבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום מביא לידי זימה".

תעסיק את עצמך יותר ויותר בדברים שבקדושה ואז פחות ופחות ייכנסו דברים אסורים לראשך.