אמונה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/05/02 16:31 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

אני נערה דתייה בת 16 וקראתי שאלה מהאתר בנושא רוחות ושדים.אני מוכרחה לציין כי הדבר מאוד הפחיד אותי.אני הייתי מאוד פוחדת פעם להישאר לבד בבית בגלל הנושא הזה

אך אמרו לי שהקב"ה הבטיח לרמב"ם שבא"י לא יהיו רוחות ושדים.האם אני צריכה לפחד להישאר לבד בלילה ?

תשובה

גם אם הקב"ה לא הבטיח לרמב"ם שבא"י לא יהיו רוחות ושדים, אינך צריכה לפחד, מכיון שהמזיקים הללו אינם יכולים להזיק למי שמתנהג בקדושה וטהרה ועושה חסד, מכיון שכדי להזיק גם הם זקוקים לרשות מהקב"ה.