אמונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/11/01 04:52 ו בכסלו התשסב

שאלה

אני פוחד שאקרא כופר כי אני לא בטוח שיש אלוקים ולא מתפלל בכוונה שלימה?

תשובה

ב"ה

ראשית, אנירוצה לחלק בין פחד חיובי היוצר רצון להתקדם, ללמוד, לברר. פחד שנובע מאי ודאות מסויימת ההנותן לכולנו תחושה שעלינו לשאוף ולברר לבין פחד שמשתק את החיים. פחד שיש בו יותר מ 1/60 של מוות. זהו פחד שבא מעת היצר.
מה שיש לך שאלות קשות איננה כפירה. זהו חלק מגירוי פנימי שנועד להעמיק את הבירור. טיפול נכון בשאלות מגלה עד כמה הן מקדמות את כולנו ונותנות לנו כוח להעמיק באמונה הפנימית שלנו. השאלה היא סם חיים המאפשר לבחון דברים בעומק. בתנאי. בתנאי שנבין שהשאלה היא ביטוי לבריאות ולא לחולשה. לעוצמה ולא לדלדול של כוחות החיים.
לכן, שמח על שיש לך שאלות! אלא, שעליך לנתב את השאלות לבירור אמיתי עם אחד מרבותיך או מדריכך. ללמוד ולברר. להשתדל להתקדם. וגם אם לא תמצא תשובה ודאית במישור השכלי למציאות הא-ל, הרי שבמובן הרגשי הפנימי, אתה בטוח במציאות הא-ל. לכן אתה פוחד להקרא כופר. ובאמונה טבעית זו יש ערך רב.
ביחס לקשיי התפילה, גם לגביהם אל לך להבהל. עשה מאמץ ובז"ה תראה ברכה גדולה.

בברכה,

שי