אישות

חדשות כיפה מכון שלזינגר 29/06/04 09:24 י בתמוז התשסד

שאלה

אשתי ואני נכנסנו למצב של עקרות הלכתית.

כלומר: הביוץ הוא לפני זמן הטבילה.

בעיקרון יש טיפול תרופתי במספר דרכים, ואנו מטופלים אצל רופא מעולה בשערי צדק.

הבעיה והטיפול בה כרוכים בהוצאת מאות ואלפי שקלים, (ששולמו ושעתידים אנו לשלם) אבל יותר מכך בעיה זו יוצרת מתחים רבים בבית, לחץ ודיכאון אצל האשה, וגובל בשלום בית.

ושאלתי: האם ישנם איזה שהם תנאים בהם ניתן לקבל היתר הלכתי להקדים את מועד הטבילה? ואני מדגיש: הטיפול התרופתי שאמור לסייע עד כה (מספר חודשים) לא עזר לנו, והלחץ והדיכאון מקשים מאוד.

הערה: אשתי איננה מוכנה להגיע למצב של הפרייה מלאכותית עקב מצב זה.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
שאלתכם התקבלה במכון שלזינגר והועברה לרב ד"ר מרדכי הלפרין והנה תשובתו:
א. רופא המטפל בבעיה רפואית של "עקרות הלכתית" חייב להיות מסוגל גם לטפל בלחץ הנפשי הכבד על בני הזוג במיוחד על האישה.
אי טיפול בלחץ כאמור, עלול לסכל את מטרת הטיפול ואת היכולת לפתור את הבעיה.
ב. מתן עצה מעשית במקרה זה מחייבת נתונים רבים יותר ממה שניתן להעביר בשירות השו"ת שלנו.
ג. לכן אני ממליץ להתייעץ עם רבני מכון פוע"ה (טלפון: 02-6515050 בשעות העבודה) על הדרך המומלצת להמשך, כולל בשאלה האם לקבל טיפול תומך נוסף או להחליף רופא ע"פ העקרונות שלמעלה.
ענינית: חשוב לדעת שבעיה זו של ביוץ מוקדם היא פתירה כמעט בכל המקרים אם האבחנה והטיפול נעשים כהלכה.