אירוח משפחה חילונית בפסח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/03/18 15:21 כד באדר התשעח

שאלה

שלום אני ובעלי חוזריים בתשובה עם ילד בן שנה.

בשנתיים האחרונות אנחנו מארחים בפסח כיוון שאנחנו לא אוכלים בחוץ גם לא אצל המשפחה הקרובה. מארחים את חמותי וגיבוי. אדגיש כי אנו גרים ביחידת דיור של חדר וחצי ודי צפוף. בעלי סטודנט והמצב הכלכלי כרגע לא מאפשר לארח בסדר גודל כזה. מה גם שהן לא שומורת שבת ונוסעות בחג. אני כותבת מעכשיו כיוון שאני מוטרדת ולא יודעת כיצד לנהוג. איך אני יכולה להזמין במצב כזה? ! אין לי איפה לארח, שיישארו לישון ומן הסתם ידוע מראש שיאלצו לנסוע בחג .איך עליי לנהוג אני יודעת כבר מראש שהן ייעלמו ולא יסכימו לכך. לא רוצה שיהיו עליי כעסים ומריבות. אבל אני לא מוכנה שיסעו בכללי ויחללו את החג. אודה לעזרה כיצד לנהוג

תשובה

לשואלת שלום

אתם עומדים בפני התלבטות לא קלה. מעורבים כאן הרבה רגשות, תחושות ויחסים עם הקרובים לנו. איני מכיר מספיק את טיב היחסים, התשובה בידכם. שוחחו על הנושא בעלך ואת, ואפשר גם עם אדם שלישי המכיר אתכם ומשפחותיכם.

להלן מספר הצעות וכיווני חשיבה באתגר מורכב זה: לשיקול דעתכם, לפי המצב והנפשות הפועלות.

1. אם יש להם אפשרות להישאר לישון במקום קרוב ללא חילול שבת, מותר להזמין אותם לליל הסדר.

2. לשתף אותם בהתלבטות. בעדינות ובנועם.

3. לבחור לקיים ליל סדר משפחתי שלכם, מבלי להזמין כלל משפחה.

4. לקיים את הסדר אצלם, עם אוכל מביתכם, פלטה, מיחם וכלים חד פעמיים. (יש להיוועץ ברב לגבי פרטי אפשרות זו).

5. לקיים את הסדר במקום שלישי, בו הכל הוא מן המוכן.

בהצלחה רבה בגיבוש החלטה זו הלא פשוטה כלל. עצם העלאת הדילמה מזמינה סיעתא דשמיא וה' יהיה בעזרכם!

- ניתן להשאיר תגובה בתחתית העמוד.