אזכרה או הכנסת ספר תורה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/99 00:00 טז בכסלו גתשסא

שאלה

שלום רב, קיבלתי הזמנה לאזכרה לאחר שנה הכוללת עליה לבית העלמין, קריאת ספריה, מנחה ושיעור תורה ומצד שני קיבלתי הזמנה להכנסת ספר תורה כולל כתיבת אותיות אחרונות, תהלוכה וסעודה. שני האירועים מתקיימים באותו יום, באותם שעות אך בערים אחרות, לאן מצווה גדולה יותר ללכת? מצד אחד חשוב לתת כבוד לנפטר ומשפחתו מצד שני הכנסת ספר תורה הינה זכות גדולה שלא קוראת כל הזמן. נא עצתכם בנושא. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

הדבר מאוד תלוי בנסיבות.

אם אנשים רבים יבואו לאזכרה, ולא יהיה שום מיעוט ושום פגיעה במשפחה - אכן לך להכנסת ספר תורה, כי היא מרוממת יותר.

אולם אם יש באמת בצורך שתהיה באזכרה - זו מצווה שאינה יכול להיעשות בידי אחרים, ועל כן מוטב שתלך לשם.

כל טוב