תשלום לעלייה בתורה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/01/18 12:18 א בשבט התשעח

שאלה

שלום לכב' הרב,

מזדמן לי מדי פעם לקנות עלייה לתורה ביום שבת, הבעיה היא שאני לא נמצא באותו מקום באמצע שבוע, ולכן קשה לי לשלם ישר אחרי השבת. מה שאני עושה לרוב הוא קופץ פעם בחודש באיזה יום, ומעביר לגבאי את כל הסכומים שהיו באותו החודש (ואף מוסיף מעבר). השאלה היא האם מעשה זה שאני עושה הוא אסור הלכתית, זה שאני מאחר בתשלום? או שיש לי על מי לסמוך בכך?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם אתה מסכם עם הגבאי שהתשלומים עבור העליות מגיעים בתוך פרק זמן מסוים וזה בהסכמתו, אז אין בעיה.

זה לא שונה מכל תשלום אחר שנעשה באיחור בהסכמת שני הצדדים.