חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/05/18 00:07 ד בסיון התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה.

אני חילוני. לאחרונה (כנראה), ברוך השם, נהייתי יותר ערני ויותר נבון. התחלתי לחקור מיני נושאים קשים להבנה (כמו השואה, אנטישמיות, סכסוך יהודים-ערבים בא"י ועל הבריאה כולה) כאלה שאין להם הסבר מפורש ומצאתי את עצמי מחפש תשובות גם מתוך היבטים דתיים.

התחלתי להתעמק בהרצאות שיש באינטרנט ובחומרי קריאה ובכל פעם שמצאתי תשובה המאחדת את כל הצדדים בסיפור נתמלאתי שמחה רוגע ויראה מבורא עולם.

באופן כללי, מאוד קשה לי עם שמירת המצוות, בעיקר לשמור שבת, כשרות ותפילות. מצד שני כשאני מקשיב להרצאות ומסיק דברים שאחר כך אני שומע אותם בהרצאה הבאה אני מרגיש כאילו אני עובד את השם בצורה עמוקה ותודעתית יותר.

אני לא בטוח אם אחזור בתשובה, מה שאני כן יודע זה שיש בי סקרנות וצמא עזים ללמוד תורה.

אני חושב שבגמרא רשום שמי שלומד תורה ואין לו כוונה לחזור בתשובה וליישם -עדיף שלא היה נולד בכלל.

היישום היחיד שלי הוא בעיקר שינוי מחשבה והתנהגות אבל החזרה בתשובה המלאה עוד רחוקה.מאוד.

לכן ברצוני לשאול האם להמשיך בדרך זו? והאם יש בה שכר?

כל טוב ותודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מתוך מכתבך ושאלתך אודות השכר, ניכר שאתה כבר מבין שיש בעולם שכר ועונש, וזה חלק מעיקרי אמונת ישראל, ובכך אתה מאמין בהשגחת הבורא על היקום כולו, שהרי רק מי שמשגיח ויודע יכול לתת שכר טוב להולכים בישרות ועונש לחוטאים. ברור שהשכר איננו בעולם הזה שהוא בר חלוף, והשכר הוא ליום שכולו טוב ולעולם שכולו ארוך, א"כ נושמת בלבך אמונת עולם הבא,. על כן ממכתבך ניכר שאתה בדרך הנכונה אלא שקשה לך בחלק מהדברים המעשיים, ונראה שאם תתמיד בדרכך תגיע לאור האמת, כפי שהתקדמת עד כה.

שבת שלום וחג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן