תפילת יחיד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/18 18:11 ז באדר התשעח

שאלה

שלום הרב,

כשאני מתפלל תפילת שחרית ביחיד בימי שני וחמישי,האם עליי להגיד את הקטעים שקשורים להכנסת ספר תורה והוצאת ספר תורה?

ובנוסף לגבי תפילת שבת ,האם יחיד אומר יקום פורקן ,אבינו שבשמים ,מי שברך לחיילי צהל (בגדול כל מה שבין שחרית למוסף)?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. המתפלל ביחיד לא אומר את הפרקים השייכים להוצאת ספר תורה.

ב. יקום פורקן הראשון שהוא לכל ראשי העם היה מקום לומר, כשם שמברכים שם את חכמי ארץ ישראל ואין מברכים קהל מסויים. אבל מכיוון שתוקנה תפילה זו בארמית אין אומרים אותה אלא בעשרה, כדין כל תפילות ארמית שאין אומרים ביחיד. כך הכריע המ"ב סי' קא סעי' ד. על פי זה גם את היקום פורקן השני אין אומרים ביחיד.

את המי שברך מכיוון שהוא מכוון "לקהל הקדוש הזה" אין לומר שאיננו מתפלל מתוך הקהל. אבל יכול לומר את תפילת אב הרחמים. גם את התפילה לשלום המדינה אפשר לומר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן