תפילת הגשם/טל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/18 07:23 ב באייר התשעח

שאלה

1)למה תפילות גשם וטל, בפסח ושמיני עצרת נאמרים במוסף, ולא בתפילת שחרית?

2) מה הנימוק לכך שבנוסח אשכנז, בחו"ל לא אומרים "מוריד הטל" בקיץ?

3) איפה נמצא "בקעת בית חורתן" המוזכר במסכת סוכה ותענית?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

א. דין זה מופיע במשנה השניה של מסכת תענית. יש לכך כנראה כמה הסברים, שהעיקרי הוא שתפילת מוסף היא התפילה בה כל הציבור מרוכז ביחד, והיא גם תפילת הציבור, ובשל העובדה שבקשת הגשמים והטל היא בקשה ציבורית - נקבעה במוסף.

ב. אני לא בקיא בשאלת נוסחי התפילה, ולמה בחו״ל לא אומרים בנוסח אשכנז מוריד הטל.

ג. לצערי, אני גם לא בקיא בנושא גיאוגרפיה של המשנה.

כל טוב