תפילין

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 03/09/17 19:42 יב באלול התשעז

שאלה

ערב טוב

ליפני כמה ימים הפלתי את התפילין שלי.

התפילין היו בתוך הבית שלהם ובתוך הטיק

האם עליי לצום??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.

כיסוי המשמש תדיר ככיסוי לתפילין לא נחשב לרוב הפוסקים ככיסוי לעניין זה, ולכן לא פותר מהצום. משמעות הדברים היא שאם הבית שלהן והתיק קבועים ומשתמשים בהם תדיר לכיסוי התפילין ולאחסונם, הרי שאתה חייב בצום.

אמנם כיום נהגו הרוב לא לצום במקרים אלו שירדה חולשה לעולם, ונוהגים לפדות בכסף מלא את התענית, היינו שיש לחשב כמה עולה המזון של יום אחד מהבוקר עד הערב (מזון 3 סעודות) ואת זה לתת לצדקה, ויש בדבר תועלת גדולה, וכגון שאתה רגיל לאכול לארוחת בוקר שתי פרוסות לחם עם קוטג', שעולות כ 5 ש"ח, ולארוחת צהריים אורז עם בשר וירקות שעולים כ 30 שח, ולארוחת ערב חביתה עם לחם, שזה עוד כ10 ש"ח, שיש לתת 45 ש"ח לצדקה וכפדיון וכפרה עבור נפילת התפילין.

מעבר לזה יש להתחזק בהקפדה רבה על שמירת התפילין, וטוב לקבל על עצמך ללמוד את ההלכות הקשורות לעניין זה.

בהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן