תפילין של אבא שלי

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/11/17 12:04 יג בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחלתי להניח תפילין על בסיס יום יומי ומשום מה התפילין לא נוחות לי על היד כי הרצועות קשות.

אבי לא מניח תפילין והתפילין שלו ישנות והרצועות כנראה התרככו.

רציתי לשאול אם אני יכול להניח את התפילין שלו או שיש איסור?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אם התפילין של אביך כשרות, אתה יכול להשתמש בהן.

אך אם אביך,הרבה זמן לא השתמש בהן, רצוי מאוד לעשות להן בדיקה, ולראות האם התפילין כשרות.

בכל אופן אני ממליץ לך, כן להשתמש בתפילין שלך, כי רק על ידי השימוש בהן, התפילין יתרככו.

שתזכה להניח תפילין בכל ימי חייך

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן