תפילין וגויה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/18 17:25 ל בשבט התשעח

שאלה

1. תפילין

א. מותר להניח תפילין עם כפכפים/נעלי בית?

ב. מותר להניח תפילין עם מכנסיים קצרים שלא מגיעים לברך?

ג. מה אסור להניח תפילין מבחינת לבוש? נגיד בלי נעליים, רק גרביים, זה מותר?

ד. באיזו שעה הכי מתאימה להניח תפילין? נגיד שאני מניח לפעמים בשעה 11 או ב-4 לפני שקיעה. זה בסדר? או שיש שעות מומלצות להניח תפילין?

ה. יש אנשים שאומרים, תפילין זה נועד לתקשר עם אלוהים ואפילו לשתף, לבקש ודברים כאלה. השאלה מתי עושים את זה? אחרי התפילה ושמע ישראל? יש משפט פתיחה לפני שאני יכול לשתף ולבקש?

2. גויה

לא מזמן שמעתי מדתי אחד שאומר: מי ששוכב עם גויה, בגלגול הבא/עולם הבא הוא ייהפך לכלב. זה נכון? והאם יש דרך לכפר ולבקש סליחה על זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. מותר.

ב. לא ראוי להתפלל כך לפני מלך מלכי המלכים.

ג. אין איסור אם הוא מכוסה. נעלים לא מהווים עיכוב.

ד. ראוי להניח תפילין מנץ החמה, אלא א"כ אדם מתפלל ותיקין שאז מתחיל קודם נץ החמה.

ה. תמיד יהודי מתפלל לקב"ה ובכל שעה צריך לפנות לאביו שבשמים בתפילה ותחנונים.

חודש טוב ומבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ