תפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/02/18 21:01 כג בשבט התשעח

שאלה

למה צריך להתפלל אם יש אנשים שלא מתפללים ומצליחים יותר ממני? כמו מפורסמים דוגמניות

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום יקרה,

במשפט אחד שאלת שאלה שנכתבו עליה כ"כ הרבה ספרים ונשפך עליה כ"כ הרבה דיו..

מקווה שאצליח לענות תשובה קצרה שתדבר על ליבך.

אולי ננסה להבין טיפה יותר לעומק מהי תפילה. יש משפט של הרב קוק שאומר 'הנשמה תמיד מתפללת'. מה זה אומר? ואם תפילה זה רק כשצריך משהו.. למה היא עושה את זה 'תמיד'?

יש בנו גוף ויש בנו נשמה. הנשמה היא בעצם סוג של נטיף אלוקי שקיים בתוכנו, מופיע בנו, ומתגלה ברצונות ובחיים שלנו.

התפילה היא הקשר לאותו שורש שממנו הנשמה שלי הגיעה (ובשפה יהודית, קוראים לו הקב"ה). למעשה, הנשמה שלנו תמיד קשורה לקב"ה. היא באה ממנו, היא לא עסוקה בענייני העולם הזה. התפילה שלנו פה היא בעצם חיבור לאותו מקום פנימי בנו שקשור מעצמו לקב"ה.

ולכן עיקר עניין התפילה זה לחזור להיות קשורים לרצונות השורשיים שבנו, למקום הנקי והאמתי שקיים בנו. להיות קשורים לקב"ה.

כתוב על הנחש אחרי הסילוק מגן עדן שהקללה שלו היתה שהאוכל שלו יהיה עפר. השאלה שנשאלת היא .. למה זה קללה? הוא ימצא את האוכל שלו בכל מקום!

אז באמת, כשיש למישהו שפע לא מוגבל, אין לו שום צורך להרים את העיניים לשמיים ולהתפלל, לבקש.

בהרבה מהמקורות היהודיים החסרונות שהקב"ה יוצא לנו במציאות הם אמצעי לזה שנתפלל- נתקרב לעצמנו, לאני הפנימי שבנו, וממילא נתקרב לקב"ה.

ואגב עוד נקודה קטנה, כתבת על אנשים ש'מצליחים'. זה שהם כאלה, לא אומר שהם מאושרים, או "מצליחים" במישורים אחרים. מי קובע מה זה "מצליח"? הרי נסכים שזה לא רק נמדד בכסף. אז "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", לא רק בקטע של שיפוט אלא גם של הערכה עד כמה טוב לו. אנחנו באמת לא יודעים.

מקווה שזה עזר ולו במעט..

מוזמנת בשמחה רבה להמשיך לשאול באתר או במייל שלי-

שיר

shiryozev@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן