תפילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/01/18 14:33 יד בשבט התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה לגבי משהו בתפילה,

ברוך ה׳ אני זוכה כל יום להתפלל ולהניח תפילין

ושאני בתפילת שמונה עשרה אני עוצר ב״שמע קולנו״ ושם אני מבקש כל מיני דברים ואחד הדברים הוא שאני מתפלל על כל עם ישראל ואני אומר חוץ מהאיש הזה והזה כי הם רק עושים לי רק רע,

עכשיו אני שואל האם מותר לעשות את זה ??

תודה.

תשובה

שלום

אני אשאל אותך שאלה - האם אתה חושב שכאשר אתה בא, באופן חיובי מאוד, ומבקש מהקב"ה על עם ישראל, שזה משמח אותו מאוד, הוא שמח בזה שאתה גם מקטרג על מישהו?

משה רבנו נפגע שוב ושוב מעם ישראל, ובכל זאת הוא לא פוסק מלהתפלל עליהם.

אז אני לא אומר שאתה חייב למחול לו על מה שהוא עושה לך, אבל אולי כדאי לשנות את הנוסח, ולהתפלל על כל עם ישראל, ובתוכם במיוחד על פלוני, שיזכה לעשות תשובה שלמה במהרה ויפסיק להציק לי.

אני חושב שזה הרבה יותר יהיה רצוי בעיני הקב"ה וממילא ירים את תפילתך ואת קרבת ה' שלך למקום גבוה יותר.

בהצלחה