תענית דיבור - מה מותר ומה אסור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/17 20:51 טו בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה הן ההלכות בתענית דיבור ? מה מותר ומה אסור ?

לדוגמא האם לאחר קריאת תהילים מותר להתפלל בלשון חופשית ולבקש,

וולדוגמא מותר לעשות התבודדות ולדבר עם בורא עולם בלשון חופשית או שזה נקרא כבר דיבור שהוא אסור בתכנית דיבור מכיוון שזה לא קטע תפילה רשמי ?

תודה רבה (:

תשובה

שלום וברכה,

תענית דיבור, מעלתה מאוד חשובה.

לכתחילה טוב לא לדבר כלל, ולעשות את סדר תענית הדיבור שנמצא בקונטרס היחיאלי, ובתהילים של "איש מצליח" .

העיקר בתענית דיבור הוא, לעסוק בלימוד תורה, ולא לדבר כלל דברי חולין.

אפשר להוסיף לתפילות ולתהילים, גם תפילות אישיות, ולבקש ברכה והצלחה ברוחניות ובגשמיות, על מנת שנוכל לעבוד את הקב"ה בקדושה וטהרה.

ברכה והצלחה