תעודת כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 25/05/18 01:20 יא בסיון התשעח

שאלה

אני מתחזקת ואני אוכלת רק במקומות עם תעודת כשרות. הרבה פעמים חילונים שואלים אותי למה אני לא יכולה לקנות בגלידריה בלי תעודה למשל ומה כבר יכול להיות לא כשר ואני לא ממש יודעת מה לענות להם. מה יכול להיות לא כשר בגלידה?

תשובה

שלום וברכה

בעולם התעשייתי שלנו המון מרכיבים בגלידב יכולים להיות לא כשרים. אמנה כמה לדוגמא:

חומרי טעם וריח רבים מופקים מחרקים, או מיין של גויים.

בגלידה יש ג'לטין וגליצרין, שניהם מופקים מן החי ועלולים להיות מבהמות טרפות.

גדילה חלבית - החלב עלול להיות 'חלב עכו"ם' שאכילתו אסורה.

פירות היער שבגלידה (תותים, פטל וכדומה) עלולים להיות נגועים בחרקים, מבדיקות שביצענו עלה כי התולעים נשארות שלמות גם לאחר הריסוק.

יש עןד דוגמאות רבות, אך אני מקוה שסיפקתי אותך.