תאריך לחתונה כ"ה באלול

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/12/17 11:43 כה בכסלו התשעח

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

בן זוגי ואני רוצים לקבוע תאריך לחתונה בעזרת השם. האם כ״ה באלול זהו תאריך טוב לחתונה? אם לא איך אדע מה כן?! מעבר לימי טהרה כמובן שנלקחים בחשבון

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת מזל טוב.ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין אמן.

יום כ,ה באלול הוא תאריך טוב (גם כד באלול וגם כ"ו באלול...) .

יום כ"ה באלול מצויין בדברי ימי עמנו כתאריך שבו הקב"ה ברא את העולם בבריאת של יש מאין (כדברי הרמב"ן על הפסוק הראשון בתורה).

תהליכים רוחנים רבים התרחשו עד שבסופו של דבר נברא האדם שהוא נזר הבריאה ומטרת בריאתו היא כדי להינות מן העולם הזה (כדברי המסילת ישרים) ולהמליך את הקב"ה בעולם.

התהליכים הרוחניים שקרו בכ"ה באלול כללו רצון אין סופי של הא"ס ברוך הוא להיטיב לנבראיו ולכן האור אין סוף צמצם את עצמו מנקודה אחת אל הצדדים ויצר מעין (רק כדי לסבר את האוזן ) עיגול רוחני גדול שהיה ריק מאור וכך נוצרו הכלים שיכולים להכיל את הבריאה.

הבריאה עצמה נוצרה חסרה וזאת על מנת לאפשר לנו כבני אדם לעבוד ולהשלים את החסר.

וכל מטרת הקשר הזוגי הוא ליצור אור גדול בעולם שיכול לגרש את החושך.

החתונה היא גמר שלב ההכנות והחיים האמיתיים מתחילים מהחתונה .הזוג עצמו עסוק בבניין בית מקדשו הפרטי והקמת התא המשפחתי שיכול להגשים את היעד הגדול של המלכת השם בעולם.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.