שקר למען שלום בית

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 24/07/22 15:10 כה בתמוז התשפב

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול.. אם יש את העניין של שקר למען שלום בית איך אפשר לדעת שהבעל אומר תמיד את האמת או שהוא אומר לעצמו "טוב מותר לשקר כי זה למען שלום בית". וברור לי שיש אמון בסיסי שעליו מתבססים הנישואים אבל השאלה היא האם זה בכל מצב שמותר לשקר למען שלום בית? אין לזה גבולות?

תשובה

בוודאי שיש גבולות. ולשנות מן האמת, היינו לשקר, זהו היתר קיצוני שצריך להיות נדיר ביותר. האמון בן בני זוג הוא הבסיס לכל מערכת הנישואין, והשאלה שלך "איך אפשר לדעת שהבעל אומר תמיד את האמת" היא שאלה יסודית. והתשובה לזה צריכה להיות, אני יודעת, כי מערכת ביחסים שלנו בריאה וטובה. זוג צריך לדעת שהאמת ביניהם צריכה להיות נר לרגליהם. אומנם יש מקרים שבהם השקר מונע פגיעה קשה בצניעות האישה או כיוצ"ב. אולם זה חריג המלמד על הכלל, והכלל הוא להדבק במידתו של הקב"ה ששמו אמת.