שנת אבל על אב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/04/18 10:13 ז באייר התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אותך בקשר לשמיעת שירים באוזניות בזמן עבודה ו חדר הכושר

בזמן שנת האבל

ואיזה שירים אפשר לשמוע

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

האבל על אביו או אימו, אסור לשמוע מוסיקה במשך כל שנת האבל.

אם הוא נמצא במקום שיש שם מוסיקה ברקע, יכוון שלא ליהנות ממנה.

מתי מותר לאבל לשמוע מוסיקה?

א. כאשר הוא נוהג ומרגיש עייפות, מותר לו לשמוע, על מנת לשמור על ערנות.

ב.כאשר יש בכך צורך רפואי, או נפשי.

ג. אפשר להקל לשמוע מוסיקה, שאינה גורמת לך תענוג. (ז"א מוסיקה שאינך אוהב לשמוע)

תנוחמו מין השמיים

בשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן