שמירת ראייה - שמירת העיניים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/12/17 23:47 כב בכסלו התשעח

שאלה

למה אנשים נזהרים באינטרנט מאתרים ופרסומות לא צנועות ובחיים באמיתיים אנו רואים כל יום אנשים לא צנועים?

ולמה אנשים שומרים ראיה?

תשובה

שלום רב

ראשית, אנשים שנזהרים באינטרנט מאתרים לא צנועים, בהחלט גם מקפידים בחיים האמיתיים שלא להסתכל בנשים שלבושות באופן לא צנוע.

הקב"ה ברא את הגבר כך, שראיה של אשה בלבוש חשוף מעוררת את היצר שלו. כמובן, האדם יכול וצריך לשלוט ביצר הזה, אבל אנחנו מצווים מלכתחילה להמנע מהעוררות של היצר הזה. כך כתוב בתורה "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

ברמה יותר עמוקה - כאשר אדם מסתכל על אשה לא צנועה, הוא בעצם מסתכל עליה כמו על חפץ - משהו מאד יפה שנהנים לראות אותו, ומתעלם מהאישיות שלה, מתעלם מהאנושיות שבה. דוקא בגלל הרצון שלנו להתיחס לכולם כבני אדם, אנחנו נמנעים מלהתיחס לצדדים הגופניים - כמובן מלבד בין איש ואשתו

בהצלחה רבה

טוביה

tsbias1@gmail.com