שמירת נגיעה לקראת חתונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/05/18 21:41 כ באייר התשעח

שאלה

שלום!!

אני נמצאת עכשיו בקשר לקראת חתונה, ונושא שמירת הנגיעה מאוד קשה לשנינו.

אשמח להמלצות איך להתגבר על הקושי ורעיונות למקורות לימוד לא קשים מדי על הנושא (ספר, מאמרים...).

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום לך יקרה,

משמח מאד לשמוע שאת ב"ה לקראת חתונה!

מאחלת לך שתזכו להקים בית של תורה, שמחה ונחת רוח לה' יתברך.

באופן כללי- הלכות ייחוד הן הלכות שמאד מאד עוזרות לשמור על דיני נגיעה,

להיפגש רק במקומות עם הרבה אנשים, עדיף אנשים דתיים .

לא להיפגש מאוחר בלילה ובמקומות שעובר בהם אדם וחצי פעם בשעה.

דבר נוסף, הלכות שמירת עיניים, להשתדל לא להביט אחד לשניה הרבה בעיניים (כן, כן, זה קשה מאד.. אני יודעת).

בקשר לספר- אולי תלמדו חברותא (טלפונית? בפגישה עצמה זה יכול להיות עוד קושי , ללמוד יחד מאותו ספר אחד ליד השניה..) ספר כמו "שכינה ביניהם" או "בית נאמן בישראל"-

ספרים שמרוממים את המבט על הקשר שלכם למה זה בכלל בית בישראל, מה מטרתו ועניינו. מתוך כך תתווסף קדושה לקשר והניסיון אולי יהיה פחות קשה.

וב"ה שזה ניסיון וזה קשה, זה אומר שהחיבור ביניכם טוב.. אז אפשר לשמוח(:

ישר כוח על הבירור הזה! מאחלת לכם סיעתא דישמיא בנושא הזה ובכלל. מזל טוב!

מוזמנת להמשיך לשאול בשמחה במייל שלי או באתר.

שיר

shiryozev@gmail.com