שמירת העיניים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/18 10:56 יט בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב!

אני תלמיד מכינה ישיבתית קד"צ, חשבתי לקחת על עצמי שמירת העיניים, שהרי משם נובעות כל בעיות פגם הברית שמתי לעצמי נטספארק (חסימת תכנים באינטרנט) אבל אני חושב שזה לא מספיק, אני עדיין נתקל בתכנים בעייתיים.

חשבתי אולי במקום להלחם בתוכנה פשוט להבין למה שמירת העיניים והברית כ"כ חשובות וע"י לשמור על עצמי יותר, ע"כ אשמח שתסביר לי למה הן כ"כ חשובות

תשובה

שלום

הנושא הוא כמובן רחב מאוד.

יש על זה חומרים באתרים רבים כמו 'חברים מקשיבים', http://mitbagrim.org.il/, עצת נפש ועוד ועוד.

בהחלט זה נכון הכיוון של ההבנה והלימוד, אבל זה משלים לגדרות ולגבולות שצריך לשים. ולכן נראה שכדאי להעלות את רמת המוגנות בנטספארק.

בהצלחה רבה