שמירת העיניים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/01/18 23:02 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מה חומרת הדבר של שמירת העיניים

אני רוצה לדעת מה עושים בשמים למי שרואה תכנים לא צנועים בכלל?

תודה

תשובה

שלום

אני לא יודע מה בדיוק עושים בשמים לכל אחד על כל עבירה.

אני כן יודע שהקב"ה דרך חז"ל והפוסקים מצווה עלינו להתאמץ בדבר הזה כמו גם בדברים אחרים גם אם זה קשה.

אי אפשר לומר מה יעשו למישהו על עבירה, כי אי אפשר להשוות בין אנשים שונים ובין מעשים גם אם הם דומים.

יש אדם שזה לא מאוד קשה לו, ויש אחד שזה ניסיון עצום עבורו. היעלה על הדעת שיהיה להם אותו הדין?

ולכן אני מציע, במקום לעסוק במה שלא רלוונטי, להתאמץ במה שבתחום האחריות שלנו.

אני מבין שזה לא קל לך.

ולכן אני מציע למעשה קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, וכל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא. וכן את הספר 'היצר, הלב והאדם' של הרב אלי שיינפלד (יש עוד ספרים כמובן).

בנוסף, אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

'עצת נפש´ - 02-6541899. בשיחת טלפון (בלי להזדהות) הם יוכלו לעזור ולתת כיוון.

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

בהצלחה רבה