שמירת העיניים ושמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/17 22:15 ט בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,בזמן האחרון עולות לי הרבה שאלות בנושא כל העניין של שמירת העיניים ושמירת נגיעה וכל הנושא מסביב,הנה כמה שאלות:

1.למה צריך לשמור נגיעה?

2.למה אסור לגעת בדודה ובת דודה למה שתגיע איתם למגע מיני,וכל בן אדם בר דעת לא יעשה את זה.

3.ולמה אסור לחבק ולנשק את אחותך?

4.למה צריך לשמור על העיניים?הרי אני לא רואה שום נזק שמזיק לי.

5.ואם מותר לראות סרט שמשולב בו אישה עם מכנסיים וחולצה קצרה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מבקש להשיב תחילה על השאלה האחרונה שלך:

אם זה מזיק לך כל הנושא הזה, מה אכפת להקב"ה (סליחה על המילה החריפה) מה אתה רואה, ומה אתה עושה, איך זה משנה לו?הרי אתה בשבילו כלום?

ת. השאלה שלך מזכירה לי שלחן קינוח בחתונה לפני שנים. חבר שלי אוכל עוגות ותוך שהוא לועס ומתענג הוא אומר לי: "רק שהרופא שלי לא יראה אותי".

החבר ז"ל היה חולה סוכרת. הוא לא האריך ימים לצערי, הרופא שלו דווקא כן מאריך ימים...

לקב"ה לא יהיה נזק משמירת ראיה - הקב"ה רואה הכל. לקב"ה אכפת ממך מפני שהוא רוצה למנוע ממך נזק. לכן הוא מצווה עליך לשמור עיניים ולשמור ברית ולשמור שבת ולשמור כשרות ולשמור טהרה - כי כל אלו דברים יקרים ששמירתם מועילה לנשמה והזלזול בהם מזיק לנשמתך.

כמו אבא שאוסר על בנו לנהוג בשכרות, זה משנה לו רק בגלל שבנו יקר לו.

מכאן לשאר השאלות:

1.למה צריך לשמור נגיעה?

ת. שומרים נגיעה כדי לא להגיע להתקרבות מינית. דווקא כיום בעידן me too ברור עד כמה, במקומות שלא שמרו גבולות, התדרדרו מהר להטרדות ולפגיעות מיניות.

2.למה אסור לגעת בדודה ובת דודה למה שתגיע איתם למגע מיני, וכל בן אדם בר דעת לא יעשה את זה.

ת. יש בתוך המשפחה פגיעות מיניות, לכן צריך להקפיד על כך. גם בתנ"ך יש סיפור נורא על אמנון ותמר.

3.ולמה אסור לחבק ולנשק את אחותך?

ת. אמנם בין אח ואחות על פי רוב אין תאווה. מכל מקום הרמב"ם קורא לזה "מעשה טפשים".

עיין https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%AA-%D7%93%D7%95%D7%93%D7%94%D7%90%D7%97%D7%95%D7%AA/

4.למה צריך לשמור על העיניים?הרי אני לא רואה שום נזק שמזיק לי.

ת. כל מראה תאווה נחרט בעומק הלב. יש ליצר כוח עצום שמשפיע על עמקי הנפש. אם תהיה אמיתי עם עצמך, תרגיש את המתח הגופני והנפשי שמתרחש בשעה שהעיניים נחשפות לדברים שמעוררים את היצר. וודאי כאשר מתרכזים בכך. הוכחה פשוטה היא השימוש שהמפרסמים עושים במראות מעוררי יצרים. אין מומחים מהם לדעת מה מושך ומרגש אנשים.

5.ואם מותר לראות סרט שמשולב בו אישה עם מכנסיים וחולצה קצרה?

ת. לסרט אני מתייחס כמו להליכה ברחוב. אם האישה בלבוש קצר זה עניין צדדי ורגעי בסרט ורוב הסרט מצלם נשים בלבוש סביר, אז כמו ברחוב, צריך להסיט מבט לרגע. אם הדמויות בלבוש קצר בולטות בסרט: כך לבושה גיבורת הסרט או שיש צילום בחוף הים וכד', סרט כזה הוא כמו ללכת לים מעורב, לשהות במקום שאין בו צניעות, אין שום אפשרות לצפות בו. לכן אני ממעט וכמעט נמנע לראות סרטים שמצולמים היום.

מברך אותך בדברי הכתוב: "ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זנים אחריהם למען תזכרו ועשיתם את כל מצותי והייתם קדשים לאלהיכם"