שמירת הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/10/17 18:15 כד בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור בן 18 ברוך ה' התחלתי ישיבה גבוהה וכחלק מתהליך החגים, זמן תשובה וחשבון נפש עם שאיפות לחיי קודש, צצה לי שאלה בנוגע לבעיה שליוותה אותי לא מעט זמן.

שמירת הברית היא מצווה חשובה מאוד עד כדי כך שנאמר על אדם שלא שומר על הברית - עובר על עוון חמור שבחמורים.

הר"מ שלי השנה הסביר שאדם הרוצה לעשות תשובה מחטא מסוים שהורגל לעשותו - צריך תחילה להבין למה החטא לא טוב לאדם המאמין ומתוך כך התשובה תבוא הרבה יותר בקלות.

אך אני אינני מבין את חומרת הבעייה בחטא של פגם הברית. נכון שזה נחשב לרצח אך בפועל זה כל כך רחוק מלהיראות כך אז הסיבה הזו נורא מקשה עליי להפסיק להתעסק עם זה.

האם יש עוד בירורים אודות החטא שאפשר יותר להתחבר אליהם ומתוך כך להפסיק מרצון פנימי את ההרגל המגונה?

תודה רבה וחג שמח!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הכרת החטא הוא בסיס התשובה, אין לענות על שאלה כזאת באינטרנט, אבל יש ספרים שעוסקים בסוגיא זו, כדאי לראות את ספרי הרב יהושע שפירא, הרב הרוש, ועוד שעסקו בנשא והקיפו צדדים מעניינים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן