שמות לבן

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/01/18 09:10 יד בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ב"ה נמצאת בחודש תשיעי ואני ובעלי רצינו להתייעץ איתך מבחינת שמות לבן .

השמות שחשבנו הם

ינאי (על שם רבי ינאי), אביאל , לירום, רום, יהב , הלל (halel), אדיר, עתי.

אילו שמות הם טובים לילד?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אברך אתכם שתזכו ללידה קלה ולבן בריא בגופו ונפשו.

שנית, הכלל המרכזי, לגבי נתינת שמות, הוא לתת שם עם משמעות עמוקה, ומסר שהייתם רוצים לתת לבן שלכם.

צריך לדעת, שקריאת שם הוא דבר חשוב שמוזכר בתורה כמה וכמה פעמים. האבות קוראים שמות לילדים שלהם. האמהות קוראות להם שמות. התורה מסבירה את משמעות השמות. והאדם הראשון היה מיוחד מכולם, שידע לקרוא שמות לכל בעלי החיים. אמר ה' למלאכי השרת: "חכמתו מרובה משלכם שהוא יודע לקרוא שמות".

מעבר לכך, ההורים זוכים בסייעתא דשמיא לתת את השם הנכון והמתאים לבנם, ובתנאי שכוונתם למצוא את השם המתאים, הראוי והמשמעותי לכך.

ישנם כללים נוספים שנכתבו על ידי הרב שמואל אליהו שליט"א (אך הם לא מעכבים):

א. לבחור שם שיש לו משמעות חיובית, עם מסר טוב.

ב. ראוי שיהיה שם של צדיקים, או על שם מישהו שהיה איש טוב

ג. לא לקרוא בשם משונה במיוחד, כדי לא לצער את הילד כשהוא יגדל.

ד. לא לקרוא על שם אדם שנהרג או היו לו חיים קשים. אם רוצים בכך יש להוסיף עוד שם.

ה. לא לקרוא שם של בנים לבנות ולא של בנות לבנים. יש חשיבות להבדיל בין המינים.

ו. לא לקרוא שמות בלועזית. עם ישראל זכה להינצל ממצרים בזכות שלא שינו את שמותם.

ז. להיזהר לא לקרוא בשם שיש בו אחת משמותיו של שמות הקודש (אלא אם כן שם זה מופיע בתנ"ך). - משום שזה עשוי לגרום לכתיבת שמות הקודש בדרך ביזוי.

ח. לא לקרוא את השם כשמות של מלאכים, אלא אם כן זה שם ידוע ומפורסם (כגון: מיכאל, גבריאל, אוריאל, רפאל).

נסו לעבוד עם העקרונות הללו, ולמצוא את השם המתאים יותר בעיניכם.

בתפילה שתזכו לראות מהילד נחת ושמחה, ויהיה עובד ה' וירא שמים.

בברכה רבה,

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן