שם נוסף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/18 11:43 ח באייר התשעח

שאלה

בברית של הבן שלי אבא של בעלי ישב סנדק.

בעת אמרתי השם המוהל אמר את השם שאני ובעלי בחרנו (בניה) והסנדק אמר בלחש שם נוסף (ברוך), אני ובעלי לא ידענו על כך דבר וגם לא רצינו שם נוסף.

האם זה אומר שעכשיו יש לילד 2 שמות וצריך לקרוא לו בשניהם?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב יהי רצון שתגדלו אותו בנחת ובשמחה ובבריאות אמן.

קביעת השם היא על פי נבואה "קטנה" שניתנת להורים ואם מאן דהוא אמר שם נוסף אין לו ממשות ואין לו משמעות והכל בסדר.

אם תסתכלו על זה בעין טובה הרי שהסנדק רק רצה לברך את הנכד שלו ואמר ברוך הוא וברוך שמו ...

ושוב מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.