שם לילדה ובנוסף זבד הבת

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 10/12/17 12:06 כב בכסלו התשעח

שאלה

ברוך השם נסים ונפלאות השם עושה נקלטתי לאחר 18 שנה להריון ואני בודקת כמה שמות לבת אשמח לקבל עזרה לגבי השמות נעמי, יהל, נועה האם הם טובים והאם ישנה עדיפות לחודש כסלו משמות אלו? רוצה לבחור מבינהם לכשתיוולד בעזרת השם ובנוסף אשמח לקבל פרטים לגבי זבד הבת איך עושים ומתי ולגבי ברכת הגומל לאחר לידה

תודה רבה

קרן

תשובה

ברוך ה' אשר לא עזה חסדו ואמיתו ממך.

נעמי ונועה הם שמות מצויינים.

אולי ניתן להעדיף את נועה בחודש כסלו שהיא היתה מבנות צלפחד שלא מאסו בארץ, ובחודש כסלו גם החשמונאים לא מאסו בתורה ובארץ, ובזכות זה הקב"ה עשה להם ניסים ונפלאות, אולם בהחלט אין זה מוכרח.

מנהגנו לעשות זבד הבת תוך 30 יום ללידתה. טוב להזמין חברים/משפחה ולהודות לקב"ה בסעודה של מצווה ובדברי תורה ובשירים, להודות ולהלל לו על כל הטוב שגמל איתכם.

לגבי ברכת הגומל, נכון לברך שבוע לאחר הלידה אם הינך מרגישה בטוב.

בשורות טובות והמשך ישועות רבות