שם לבן הראל חגי דביר יוחאי איתן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/09/17 21:44 כה באלול התשעז

שאלה

שלום,

הבנתי שיש שמות מסוימים שנחשבים לבעייתים כמו למשל מתן ואני מתלבט בין מספר שמות ורוצה לוודא שהם לא בעייתיים.

השמות שאני מתלבט לגביהם : הראל,איתן,חגי,יוחאי ודביר.

האם יש מביניהם שם שהוא מומלץ או שסה עניין של למה יותר מתחברים .

דבר נוסף, כדי לא להסתבך עם הרישום אנחנו רושמים את שם הילד לאחר היציאה מהבית חולים ולפני הברית (אף אחד לא יודע את השם עד לברית מלבד אני ואשתי) , האם זה בעייתי ?

ממתין לתשובה.

תודה

תשובה

לשואל שלום, מזל טוב!

חשוב לדעת ששמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה ´שֵם´ בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה. שמו של האדם משפיע על מהותו ותכונותיו. יוצא מכך שיש עניין גדול בבחירת *משמעות חיובית* לשם הילד.

כלל השמות שכתבת הינם *מצויינים* ובעלי משמעות חיובית וטובה.

*הראל* זה שם נרדף לבית המקדש. כמו שמופיע בתיאור הבית השלישי ביחזקאל: "וְהַהַרְאֵל אַרְבַּע אַמּוֹת.." זהו שם המבטא כמיהה לגובה רוחני ופגישה עם ה'.

*איתן* זהו שמו של אברהם אבינו עליו השלום כפי שכתב רש"י מלכים ב פרק ה: "איתן האזרחי זה אברהם". שם זה מבטא עוצמה ויציבות, כמו שהייתה לאברהם כשהחל לקרוא בשם ה' א-ל עולם.

*חגי* זהו שמו של הנביא אשר עודד את עם ישראל לבנות את ירושלים ובית המקדש בזמן שיבת ציון. שם זה פירושו חג י', חג ה', השמחה בישועת השם והשגחתו.

*יוחאי* זה שמו של אביו של רשב"י הקדוש. פירושו חי ה', (י"ו חי) איחול לרך שיהיה לאדם המקדש שם שמיים וה' ילווה אותו בחייו.

*דביר* זהו שם נרדף לבית המקדש, או חלקו, וכך בתיאור בניין שלמה את הבית הראשון: "וַיִּבֶן לוֹ מִבַּיִת לִדְבִיר לְקֹדֶשׁ הַקֳּדָשִׁים". פירושו דיבור, נבואה, איחול לרך שידבר בקדושה ושאיפה לבניין בית המקדש וחזרת הדיבור הא-להי, הנבואה.

אין בעיה לרשום את השם בטופס היציאה של משרד הפנים.

אם כי קיימת אפשות לשלוח טופס זה בדואר יחד עם הספח ולקבל תוך שבועיים תעודת לידה וספחים חדשים לשניכם.

אך אם התעודה דחופה לכם - אין מניעה לכתוב מיד בשחרור.

מזל טוב ושפע ברכות!

בהצלחה.