שכר בעולם הזה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/05/18 23:23 כג באייר התשעח

שאלה

אומרים שרק לרשעים ניתן שכר בעוה"ז על המצוות שעשו, כדי שיוכלוצ להיפרע מהם בעוה"ב. ואומרים שלכן יש "צדיק ורע לו" כי בעוה"ז לא מקבל שכר אבל בעוה"ב יהיה לו טוב ויקבל שכר. אז למה, מצד שני, אומרים שאם תקיים מצוות יהיה לך שפע, ישועות וכו' בעוה"ז?

אני מבולבלת מכל הנושא, האם השכר הוא כאן או בעוה"ב?

תשובה

שלום לשואלת היקרה

שאלת שאלה יפה וחשובה

עיקר השכר הוא וודאי בעולם הבא, וכמו שאמרו חז"ל - 'היום - לעשותם' ו'מחר - בעולם הבא - לקבל שכרם.

יחד עם זה, בודאי שאנו רואים בעינינו ששמירת מצוות מובילה להרבה ברכה, וכאשר אדם שומר שבת אזי המשפחה שלו נשכרת מכך ושלות הנפש שלו נשכרת מכך. כאשר בני זוג שומרים טהרת המשפחה, הרי שהזוגיות שלהם טובה יותר ושמחה יותר וכן הלאה.

ברכה והצלחה

טוביה

tsbias1@gmail.com