שישמוש במעלית בחו"ל ע"י גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/18 00:43 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

האם ניתן להשתמש במעלית בשבת בחו"ל ע"י גוי שעולה במעלית וללא רמיזה לגוי ?

האם באותה מעלית ישנם מספר גויים שעולים במעלית ויהודי האם ניתן לרדת בקומה שלחץ היהודי למרות שישנם גויים וללא ידעה איכן הם יורדים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר.

ב. אם היהודי לחץ בטעות או שלא יודע שאסור וכדו', א"כ באנו למחלוקת מלאכת שבת שעשה יהודי בשבת בשוגג האם יש מקום להקל, ועיין באו"ה (שיח סעי' א ד"ה המבשל) שהביא דעת החיי אדם והגר"א להקל בכך (באיסור דרבנן - במעלית אין הבערת אש אלא שדות מגנטיים וע"כ האיסור הוא מדרבנן) בודאי לאחרים באותו השבת, ועל כן כאן שעשה יהודי שוגג (לא יודע שמירת מצוות) אפשר להקל לאחר .

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן