שירים סביב שולחן שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/01/18 19:57 טו בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,

יש לי שאלה שכבר הרבה זמן אני מתבלטת מהי התשובה הנכונה אליה.

בבית שלנו אין שירי שבת סביב השולחן, לאחר כמה שנים שהעלינו את הנושא לדיון הוחלט שיהיו שירים, אך לאו דווקא שירי שבת קודש, אלא שירים ישראלים, לועזיים, שירי מסורת או כל דבר שגורם לשמחה בבית .

ההחלטה החדשה בהחלט הייתה מוצלחת והשבת נהייתה ליום הרבה יותר כייפי, פחות ריבים יותר שמחה וגיבוש משפחתי אמיתי, הגיוון בשירים מאוד עזר לשלום בית.

הדבר הפסיק כשיש אורחים,ואז אמא שלי טענה שאי אפשר שהבנות הקטנות ( שחלקן מעל גיל בת מצווה וחלקן לא )ישירו מול אורחים בנים. השאלה שלי היא :1. האם ישנה בעיה מבחינה דתית שבת תשיר כחלק מההמון ששרים מול בנים ? (הכוונה שהיא לא שרה סולו אלא כולם שרים ביחד, גם בנים גם בנות)

2. האם יש הקלה בנושא שירת בחורה מול גבר במצב שבו מדובר בשירי שבת או בעונג שבת ?

3. והאם כוונת האישה יכולה להשפיע? (למשל שהאישה לא תתכוון שדווקא ישמעו אותו, או שהיא לא תכוון לעורר את בנים האורחים בחדר)

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

1. אפשר להקל עד גיל 11. אבל מעבר לכך לא (התירו במקרים קיצוניים של הצלה מהתבוללות, אבל זה לא המקרה שלכם).

2. זה נכון שזה אולי מקל קצת, אבל רק לעניין אחים ואחיות, לא לעניין זרים.

3. לא. כיון שבזה היא מכשילה אחרים (כפי שכוונתה לא משנה אם היא חושפת את גופה בפני גברים).

בהצלחה רבה, ובזכות שמירת הצניעות תזכו לשפע של קדושה בביתכם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן