שיער שנתפס בשבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/10/17 08:59 יט בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם מותר לתלוש בשבת שיער שנתקע בבגד/עגיל/גומיה (בעת שלובשים אותם)? אני תמיד מחכה שיתלש מעצמו אבל לפעמים זה לא קורה.

תודה

תשובה

שלום רב,

גומייה שאינה מחוברת לשער, ויש בה שערות תלושות מותר להסיר אותם מהגומיה או מהבגד או העגיל בלי שום חשש. כך גם כל שערה תלושה מותר להסירה מהבגד,

לעומת זאת, אם יש שערה שמחוברת לראש והיא הסתבכה בבגד, אסור להסיר אותה בשבת, אם ברור שהשערה תתלש, אם יש סיכוי סביר שהשערה לא תתלש מותר להסיר את השערה מהבגד.

במקרה שהסתבכו שערות בקוקיה, או בגד, והדבר יוצר צער גדול, וחוסר נעימות גדול, יש מקילים גם במקרה שיתלשו שערות, במקום שלא רוצים לתלוש אותם בדרך כלל.

בהצלחה

עקיבא

מקורות:

יביע אור חלק ט אורח חיים קח, פסקי תשובות סימן שמ הערה 11