שייטת 13

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 11/07/19 23:30 ח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

החלום שלי זה להיות בשייטת 13 אני לא מפסיק לחשוב על זה כל הזמן תמיד זה בראש שלי ואני מתאמן לזה בלי הפסקה, אני לא רואה את העתיד שלי בלי השייטת.

רציתי לשאול האם יש תפילה להגשמת חלום?

אם אני אקרא אותה היא תתגשם?(כדי שהיא תתגשם אני אפילו אקרא 100 פעם ביום)

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון, כל הכבוד שהחלום שלך הוא לשרת את המדינה ביחידה מובחרת - זה לא מובן מאליו בכלל.

עם זאת, יש לדעת שיש בעיה להתפלל על דבר מסויים מאוד, כיוון שיכול להיות שאינו מתאים לנו ואולי אף פוגע בנו אף על פי שנראה לנו שזה הכי טוב לנו. ולכן התפילה הנכונה תהיה: שתהיה לך אפשרות לשרת את עם ישראל במקום שיהיה הכי טוב עבורך (ללא ציון יחידה מסויימת).

בנוסף, התפילה אינה מכריחה את הקב"ה לבצע את מה שאנו מבקשים.

מה כן כדאי ונכון לעשות? להמשיך את ההשתדלות להגיע לשייטת (לא סתם הקב"ה נטע בלבך את הרצון העז להגיע לשם, יש לכך סיבה) ולהתפלל לקב"ה שיכוון אותך בדרך שהכי נכונה והכי טובה לך (שוב, שים לב שהלשון היא לשון כללית ולא מדברת על משהו ספציפי).

ודבר אחרון, גם אם חס ושלום לא תתקבל לשייטת יש עוד יחידות בצה"ל ידועות ושאינן ידועות בהן אתה יכול למצוא את עצמך ולגלות שהן לא פחות טובות ומיוחדות.

המון המון ב"הצלחה ויהי רצון ש-ה' יכוון אותך בדרך הנכונה לך, הטובה לך ושתרגיש בה הכי שלם עם עצמך שיכול להיות.