שבת- לחם בסעודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/09/17 10:34 יד באלול התשעז

שאלה

שלום,

קשה לי לאכול בשבת 3 סעודות עם לחם. מבינת עיכול הדבר יוצר אצלי עומס. במשך השבוע לא תמיד אוכלת לחם במהלך היום.

האם ליטול ידיים לפני הסעודה גם אם אני לא אוכלת כמות של פרוסה? האם לברך ברכת המזון אם שבעתי? (לא תמיד אוכלת מזונות אלא סלטים/ אורז/ דג/ קינואה)

תודה

יעל

תשובה

שלום

יש להקפיד על לחם לפחות בסעודת הערב וסעודת הבוקר. רק אם הדבר מזיק לבריאותך, או מצער אותך ביותר, מותר להמנע מלחם.

חובה ליטול ידיים בברכה על כמות של כביצה, חובה ליטול ידיים ללא ברכה על כמות של כזית, ומידה נאה ליטול אף על פחות מכך, לצאת דעת המג"א.

ברכת המזון תברכי על כזית לחם.

כל טוב