שבת חתן

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 15/01/05 22:54 ה בשבט התשסה

שאלה

שלום רב ,

רצינו לדעת מתי אמורים לעשות שבת חתן כאשר החתן הוא ספרדי?

האם ניתן לדחות אותה ?

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
למנהג הספרדי, שבת חתן נהוג לעשות בשבת שאחרי החתונה, זאת שבת אשר גם האשכנזים מציינים אותה בצורה חגיגית כ"שבת שבע ברכות", רבים מהאשכנזים נוהגים לחגוג את שבת לפני החתונה כאשר החתן עולה לתורה, הכלה חוגגת במקרה זה בנפרד מהחתן ביחד עם חברותיה בדרך כלל.
בימינו ישנם גם אשכנזים רבים הנוהגים בענין זה כמו הספרדים כדי לאפשר לשני בני הזוג להשתתף בשמחה יחדיו.
לא מומלץ לדחות שבת חתן מעבר לשבת שאחרי החתונה משום שינם הלכות שמחה הנוהגות בשבעת הימים הסמוכים לחתונה.
בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן