שאלות שונות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/04/06 21:27 יב בניסן התשסו

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב..

יש לי כמה שאלות..

1. האם אתה יכול להסביר לי מה הוא המושג "מלקות"??

2.ברצוני לדעתקצת יותר של שניים מעשרת הדיברות שאני לא ממש מבין: אל תנאף, ואל תענה. אם כבודו יכול להסביר לי אני אשמח..

3. מתי אומרים קריאת שמע שעל המיטה? לא משנה מתי אני ישן תמיד אני יגיד..

4. אם נטלתי ידיים בלי כיפה ושמתי לב שאין לי כיפה לפני שברכתי על הנטילה מה אני צריך לעשות??ומה אני צריך לעשות אם ראיתי שאין לי כיפה אחרי שבירכתי כבר??.

תודה רבה ואשמח לקבל תשובה. חג שמח ויישר כוח!!! טל..

תשובה

לשואל שלום רב
1. מלקות – כפשוטו, כלומר זהו עונש שבו על פי דין תורה בזמן שהיתה סנהדרין היו מענישים על עברות מסויימות (כגון אכילת אוכל לא כשר) במלקות.
2. לא תנאף – כפשוטו, כלומר יש איסור חמור על האדם להיות עם אשת איש.
לא תענה – אסור לאדם לשקר בעדותו
3. קריאת שמע על המיטה אומרים לפני שהולכים לישון
4. ללכת לקחת כיפה ולברך. ואם יש בעיה אפשר ליטול שוב. וכן אפשר לכסות את הראש בדבר אחר – כובע או אפילו מגבת. ואם כבר ברכת אינך צריך לברך שוב אלא לשים לב יותר בפעם הבאה שלא לשכוח את הכיפה.
בברכה
אפי קיציס