שאלות לגבי סידור הזקן וכשרות במסעדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/18 18:35 ז באדר התשעח

שאלה

שלום,

אני כרגע מתחזק ומתקרב לדת, אני שומר שבת , מניח תפילין בכל בוקר, מנסה כמה שאפשר להתפלל גם מנחה וערבית בכל יום, ואני מסתובב עם כיפה וכמובן ששומר כשרות.

יש לי כמה שאלות לגבי נושאים שונים:

1.סידור הזקן - אני רואה המון דתיים עם זקן מסודר לגמרי כולל באיזורים שנאסרו לגילוח, האם מותר לסדר את הזקן באמצעות מכונת תספורת?

הכוונה היא לקצוות של הזקן כמו למשל על הצוואר מעל הגורגרת (לא גילוח בתער אלא סידור באמצעות מכונת תספורת)

2.כשרות במסעדות - לפי מה שידוע לי אסור לאכול אוכל שבושל ע"י גוי.

יצא לי להיתקל בפיצריה שיש לה תעודת כשרות תקפה בכניסה למקום וכל העובדים כולל העובדי מטבח היו גויים.

אז אני לא מבין איך יש מסעדות כשרות שמעסיקים עובדים גויים שמכינים ומבשלים את האוכל?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עלה והצלח בדרכך

א. אפשר לסדר עם מכונת תספורת בצואר, האיסור הוא בפנים.

ב. אתה צודק, אלא שבני אשכנז מקילים וסוברים שאם יהודי הדליק את האש לא משנה מי הכניס או הניח על התנור את הסיר. לכן לבני אשכנז אפשר להקל שהמשגיח או יהודי ידליק את האש בבוקר ולא יכבו אותה כל היום ואין בכך בשולי עכו"ם, אבל לבני ספרד אין להקל בכך, ואם אתה רואה שגוי הניח את הסיר על האש יש להעיר לבעל המקום או לשלוח מכתב למועצה דתית שיטפלו בנושא.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן